پرداخت حق عضویت سالیانه سایت
تبلیغات
کانال تلگرام مجستیک
مدار اکولایزری که امروز براش شما عزیزان قرار میدهم بسیار جالب و کاربردی است و از آن در ماشین میتوانید بعنوان یک مدار تزئینی استفاده نمایید.ساخت این مدار چندان دشوار نیست و با کمی تلاش مطمئنا سازنده آن خواهید بود...
این مدار تشکیل شده است از 3 فیلتر بالا گذر-پایین گدر و میان گذر در ورودی که سیگنالهای صوتی را دریافت کرده و سپس به همان میزان آنرا تقویت کرده و در خروجی ظاهر میکند... در خروجی مدار ما از ترانزیستورهای قدرتمند ماسفت استفاده کرده ایم که قادر هستند یک لامپ12 ولتی را روشن نمایند برای ما به نسبت ورودی!!!
برای دیدن مدار به ادامه مطلب مراجعه نمایید
ادامه مطلب
در این مدار ما سعی بر این داریم تا بتوانیم کنترل ال ای دی ها یا هر مصرف کننده دیگری را با صداانجام دهیم.این کار بسیار جالب و جذاب میباشد و تا پایان آزمایش با ما همراه باشید تا چگونگی این کار را با هم فرا بگیریم...
مجستیک الکترونیک ارائه دهنده جدیدترین آموزشها در زمینه های الکترونیک و تابلوهای دیجیتالی led
در این مدار ما از یک LM324 استفاده خواهیم کرد که این ای سی دارای 14 پین میباشد و از 4 تقویت کننده عملیاتی مجزا تشکیل شده است.ولتاژ خروجی پایه های ای ای سی چندین برابر بیشتر از ولتاژ ورودی ما میباشد به سبب تقویتی که صورت میگیرد .LM324 بعنوان یک مقایسه کننده مورد استفاده قرار میگیرد.و زمانی که ولتاژ ورودی از ولتاژ مرجع ما بیشتر شود ما در خروجی برای درایو کردن بار ولتاژ خواهیم داشت.
هنگامی که هیچ صدا و سیگنالی را نداشته باشیم خروجی پین 1 صفر میباشد و پین 2 نیز کم و پین 3 نیز به همین شکل.از آنجایی که کار این ای سی مقایسه کردن میباشد ولتاژ دو سر پین 2 کمتر از پین 3 میباشد که توان به نوسان در اوردن LED ها را ندارد.
تبصره: اگر کسی می خواهد برای افزایش تعداد LED شما می توانید بیش از یک LM324 استفاده کنید.
دوستان ای سی مد نظر lm324 هست نه 7808 به شماتیم ای سی دقت کنید.
ادامه مطلب
در این مدار استفاده شده است از تریاک برای تولید پالس متغییر با فرکانس .همچنین قطعات دیگری چون دیود D1 و مقاومت متغییر R2 نیز نقش مهمی را در این راستا ایفا میکنند.ظرفیت شارژ خازن C1 هست از 0/1 میکروفاراد تا 220 میکروفاراد که در هر رنج میتواند دستورات پی در پی متناوبی را صادر کند برای تریاک.
زمانریتم فلاشر میتواند با P1 تغییر کند.پتانسیومتر P2 تنظیم میکند جریان گیت تریاک دوم را.
این تغییرات مدت زمان روشن بودن لامپ را تغییر میدهد دلیل آن هم تغییر در مدت زمان تخلیه C1 میباشد.
ادامه مطلب
این مدار بسیار ساده و ارزان میتواند جادو کند و به ما چهار خروجی را میدهد که ما میتوانیم با استفاده از آن در هر کانال 50 ال ای دی را کنترل نماییم که مجموعا 200 LED میشود!
ولتاژ 230 ولت ورودی توسط D1-D4 یکسو میشود .سپس ولتاژ بدست آمده که 6 ولت میباشد در سرار فیلتر C1,R5 قرار میگیرد .این ولتاژ تغذیه ای سی CD4069 UB را فراهم میکند.درهمه ی گیتهای N1-N6 از اینورتر استفاده شده است.
گیت های N1-N4 وظیفه کنترل ترانزیستورهای ولتاژ بالا را دارند که(2N3439 OR 2N3440) هر کدام باید 50 ال ای دی را درایو کند.مقاومت محدود کننده جریان 10 کیلو نیز در مسیر تعبیه شده است برای تنظیم جریان!!!
N5 , N6 تشکیل دهنده یک اسیلاتور فرکانس پایین است که مقدار آنرا میتوان توسط VR1 تغییر داد.همچنین برای داشتن نشتی کم و دریافت نتیجه بهتر و تایمینگ از خازن C2 استفاده شده است.
ادامه مطلب
مدار فلاشر ساده با استفاده از ترانزیستور سیگنال کوچک
این مدار فلاشر بسیار ساده و ارزان میباشد.در این مدار از دو مقاومت و یک ترانزیستور سیگنال کوچک استفاده شده است که دسته ای از led را به چشمک زدن وا میدارد.چشمک زدن ال ای دی ها توسط سیگنال ای است که حاصل خاموش و روشن شدن ترانزیستور ما میباشد.برای تغذیه مدار هم باید از یک اداپتور 12 ولت استفاده نماییم...
ترانزیستور استفاده شده bc547 میباشد
ادامه مطلب
با سلام به همگی عزیزان علاقمند به علم الکترونیک.من بعد در این بخش از وبسایت سعی را بر این خواهیم داشت تا بیشتر در مورد مطالب تخصصی مدارات الکترونیک توضیحاتی را بدهیم .امیدواریم که مورد رضایت شما دوستان و همراهان گروه فنی مجستیک قرار بگیرد.
همانطور که حتما میدانید در کمتر سایتی آموزشهای تخصصی و کاربردی در زمینه الکترونیک وجود دارد به همین دلیل ما در این قسمت بیشتر سعی خواهیم کرد تا شما را با نحوه و عملکرد قطعات مختلف الکترونیکی در بردهای مختلف آشنا سازیم و تا حدودی وظیفه آنها را شرح دهیم...
امید است که با یاری و همراهی شما روز به روز عملکرد رو به رشدی را داشته باشیم...
مدار فلاشر 220 ولت
ادامه مطلب